top of page
Zoeken
  • Janneke Hopman

Alsace

Het gesprek loopt goed omdat ik niet van plan ben om lang door te praten. Hij stelt voor om op de kinderboerderij af te spreken maar dat sla ik af. We wisselen oprechte vragen en antwoorden af met ontzettend flauwe grappen. Hij stelt nog een keer voor om af te spreken omdat hij nu toch wel heel benieuwd is geworden.

Ik ben vooral nieuwsgierig hoe hij eruitziet want hij heeft maar twee foto’s en op een daarvan heeft hij een touw in zijn mond en is hij erg geconcentreerd ergens mee bezig. Op de andere foto heeft hij een zonnebril op.

Hij komt twintig minuten te laat binnen maar is daar zelf zo door ontdaan dat ik hem op zijn gemak wil stellen. Het is de eerste keer dat iemand er in het echt beter uitziet dan op mijn scherm. Er zijn dus ook mensen die een spijkerjasje kunnen dragen zonder eruit te zien als spijkerjasjesmens.

Als hij gaat roken vertelt een meisje voor de deur hem dat hij me op de volgende date mee moet nemen naar de dierentuin. Ze wenst hem heel veel succes. Hij vertelt dit meteen aan mij als hij terugkomt en zegt dat hij denkt dat ik niet zo van dierentuinen hou. Ik vind het erg lief dat hij zich al zo in mij heeft ingeleefd en haal nog een rondje.

Achteraf lijken deze affaires altijd al vanaf het begin een slecht idee, maar dat komt omdat je dan voor jezelf wilt verklaren waarom het zo stom kon worden.

Als we thuis zijn, beginnen we te zoenen en dat gaat heel goed. De rest gaat okee, maar ik vind zoenen altijd prioriteit hebben. Ik wil graag dat het met deze man leuk wordt, dus ik doe gewoon mijn best. Hij vertelt hele persoonlijke details over zijn leven, iets waar ik altijd graag aan meedoe. Hij zegt dat hij zo blij is dat hij eindelijk iemand heeft gevonden met wie hij langer dan een uur kan praten, dat hij al zo lang op zoek is. Zijn huid is heel erg zacht, dat vind ik dan weer fijn.

Hij komt drie dagen later bij me eten, blijft slapen en we sturen een slagzin naar de wedstrijd van de wijn die we dronken. We gaan een autoreis naar de Alsace winnen. Hij gaat naar zijn werk en reageert nooit meer op mijn berichten. Een maand later zet hij op zijn profiel dat hij iemand zoekt met veel zelfvertrouwen.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Almere

Om in Almere-Oostvaarders te komen moet je geduld hebben. Er zijn heel veel stations in Almere en een sprinter stopt op al die stations voordat Oostvaarders aan de beurt is, tenzij je vanaf Lelystad k

bottom of page